like 0 Likes

Rock The House 1

https://www.facebook.com/events/1968868053368114/

Info:
Първото издание на ROCK THE HOUSE цели да събере всеки истински танцуващ и нетанцуващ човек за един качествен танцов ден. На 21ви април ще можете да посетите хубави уъркшопи, да се пуснете на адекватни батъли, да гледате специални шоукейсове, да танцувате в сайфъри...с две думи – нещата такива, каквито би трябвало да бъдат!
_______________________

Батълите са разделени на три отделни сегмента:

_______________________


______________________________________________________

Човекът, който ще радва ушите ни с яка музика през цялото време идва от Бургас:

- DJ FUNKTOOL – FLOWTRON
______________________________________________________

Групите, които ще дойдат за да съборят покрива с шоукейс:

- Следи събитието за да разбереш :)
______________________________________________________

Най-горе споменахме нещо и за уъркшопи. За нас е важно освен да се състезаваме и да не спираме да се учим. Ето защо в часовете преди батъла ще можете да посетите уроци на високо ниво в някои от стиловете, които ще танцуваме вечерта.

Програмата е следната:

- 10:00 – POPPING – YASHO
- 11:30 – WAACKING – SHIBUMI
- 13:00 – BREAKING – EMO

!!!ВАЖНО!!! Уроците няма да се проведат на мястото, където ще е батъла! Те ще бъдат в Dance Palace Sofia – бул. Арсеналски 4 (плувен комплекс Спартак). Много от вас вече знаят залата от предишни уъркшопи, които сме организирали. След това пеша до клуба е 15 мин.

ЦЕНИ:

-Един урок – 10 лв.
-Два урока – 18 лв.
-Три урока – 24 лв.

Който дойде и на трите урока получава безплатен вход за батъла.

Местата са ограничени затова молим всеки, който иска да посети уроците да се запише като прати съобщение на страницата на Get Down. Само ни остави двете си имена и ни кажи на кои уроци искаш да присъстваш. В денят на събитието в залата ще пускаме хора, които не са се записали, но само ако има място и при цена от 12 лв за всеки урок.
_______________________________

Всичко, което събираме е с цел да се покрият разходите за събитието и да го направим още по-хубаво догодина!
До 21ви! :)
Program:
1. ALLSTYLE

Категория, позната още като „стил срещу стил”. Всеки танцьор със записването си за батъла казва и какъв стил танцува. След това има квалификации под формата на сайфър, в които всеки танцьор се представя със стила, с който се е записал. Танцьорите могат да избират между:

- HIP HOP
- BREAKING
- HOUSE
- POPPING
- LOCKING
- WAACKING

Следва избиране на топ 8 и до финала танцьорите се изправят стил срещу стил с по две влизания на човек – едно в твоят стил и едно в стила на опонента. Оценяването ще се върти главно около това дали танцувате стиловете, които са се паднали на съответната битка, дали познавате техниката и основите и дали влизате във вариации. Е...естествено ще ви гледаме и дали сте в музика... Тази категория е подходяща за прохождащи танцьори, които тепърва навлизат в света на батълите и искат да получат адекватна оценка на основата, която градят в даден стил и съвет какво да правят (или да не правят) за да станат по-добри.

2. FREESTYLE

Тази категория не е стриктно свързана с танцуването на определен стил. Тук квалификациите ще протекат по следният начин – при записването си избираш не стилът, който ще танцуваш, а музикалния жанр, на който искаш да се представиш. Танцьорите имат право да избират между:

- BREAKBEAT
- HIP HOP
- FUNK
- DISCO
- HOUSE

Така независимо дали си бибой, бигърл, хипхопър, попър, локър, уакър или хаусър в квалификациите имаш шанса да покажеш най-доброто от себе си. Те отново са под формата на сайфър. Следва избиране на топ 8, или топ 16 в зависимост от броят на записалите се и нивото им на представяне. От там нататък обаче музиката ще се избира на случаен принцип и всеки ще трябва да се пречупва спрямо нея. Критериите за оценяване тук ще се въртят най-вече около това доколко сте в музиката и ни я представяте чрез телата си. Естествено добрата техника и познанията в уличните стилове ще помогнат доста, т.е. трябва да имате и „SKILLS”. За да бъдем по-ясни ще дадем прост пример – пръцкане в синхрон с музиката няма да се счита за мегамузикалност и мега добър контрол на тялото и няма да надделее над добър танцьор със силна основа, който успява да смесва стиловете и да ги пречупва през призмата на песента, която му се е паднала. Тази категория е предназначена за танцьори с повече опит, преподаватели, хореографи, хора, които четат лекции на тема танци, танцьори с множество проекти зад гърба си, батъл машини, основатели на школи и т.н. Накратко – хората, които са в играта! ВАЖНО! Ако някой от горепосочените се пусне в ALLSTYLE категорията с цел да използва благоприятните правила за по-лесно достижима победа, той ще бъде дисквалифициран.

3. ALL STAR B-BOYS 7 TO SMOKE

Както на всички е известно, Брейкът е първия Хип Хоп танц и няма как да го пренабрегнем в това събитие. Ето защо сме поканили 8 бибои, които да покажат как се прави един здрав 7 to smoke батъл. Кои са те ще обявим на по-късен етап, а засега само ще кажем, че случайни хора няма!
Date:
April 21, 2018 (10:00) - Apr 21, 2018 (22:00)
Judge(s):
Съдиите за ALLSTYLE и FREESTYLE битките:

-DZH – HALIFIX
-CHRISTOPHER – XNRG
-SPA – MONSTRIBE
-SHIBUMI – I.H.O.W.

В най-напечените ситуации като TIEBREAK JUDGE ще се включи:

-YASHO – GET DOWN

Съдиите за 7 TO SMOKE батъла:

-EMO – FOOTPRINTZ
-SPA – MONSTRIBE
-CHRISTOPHER – XNRG
Prize:
300 лева + предметни награди, предоставени от MUKZ и Get Down.
Ticket:
ВХОД ЗА БАТЪЛА: За публика – 8 лв. Ако ще се пускаш на битките – 4 лв.

Address:
НДК (national Palace Of Culture, Main Underpass, Sq., Sofia, Bulgaria

Organizer:
Bboy Event Team